Doi bărbați din Chișinău recrutau tinere și le convingeau să presteze servicii sexuale pe internet

Doi bărbați din Chișinău recrutau tinere și le convingeau să presteze servicii sexuale pe internet

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au reținut în Chișinău doi bărbați pentru activitatea de racolare și determinare a tinerelor la prestarea serviciilor sexuale prin intermediul video-chaturilor, în scopul tragerii foloaselor financiare.

Aceștia sunt originari din Chișinău și au vârsta de 25 și respectiv 35 de ani. Activitatea ilegală de prestare a serviciilor sexuale virtuale era desfășurată de victime într-un apartament amplasat în municipiul Chișinău, amenajat cu camere web şi tehnică computerizată destinată difuzării imaginilor video pe site-urile specializate.

Urmare a percheziţiilor efectuate în locuinţă, oamenii legii au ridicat tehnică de calcul, camere web, stative, articole de vestimentaţie folosite de tinere în activitatea de video-chat şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de proxenetism, iar dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 4 la 7 ani.

Mihaela Rotari

Share