Directorul IP FISM a efectuat o vizită de lucru la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din or. Glodeni

Directorul IP FISM a efectuat o vizită de lucru la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din or. Glodeni

Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din or. Glodeni este unul din cele 17 școli de circumscripție care beneficiază de investiții pentru renovarea spațiilor în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” finanțat de Banca Mondială și gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin intermediul IP ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova” (IP FISM).

Altfel, la 26 iunie 2020, directorul IP FISM,  Iurie Chiorescu împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, s-au aflat într-o vizită de lucru la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din or. Glodeni. La discuții au participat Deputatul în Parlamentul RM, Ion Leucă, Vicepreședinte al raionului Glodeni, Dna Oxana Albu, șef DITS Glodeni, Tudor Casauțan.

Printre alte aspecte abordate, discuțiile s-au axat asupra necesităților din domeniul educației și culturii și posibilități de soluționare a problemelor existente.

IP ”Fondul de investiții Sociale din Moldova” a monitorizat executarea lucrărilor de renovare la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” de către compania FPC AGENTINTER S.R.L. în perioada 2018-2019. La moment lucrările sunt finisate.

Printre lucrările de bază executate în cadrul proiectului în cele două blocuri A și B se enumeră: construcția acoperișului șarpant, schimbarea articolelor de tîmplărie, lucrări pe interior și exterior în blocurile A și B, sistemul de încălzire, rețele interioare de apeduct și canalizare, reconstrucția sistemului de ventilare, rețele electrice. Lucrările de renovare executate au contribuit la crearea condițiilor îmbunătățite de studii pentru elevi și cadre didactice, sporind esential calitatea procesului instructiv-didactic.

Costul total al lucrărilor executate constituie 11 866 988, 26 lei.

În prezent IP FISM monitorizează desfășurarea lucrărilor de renovare executate cu respectarea normelor sanitare și epidemiologice în 11 instituții de învățământ beneficiare de investiții, 4 instituții finisate, 1 instituție – la etapa de evaluare a rezultatelor licitației și 1 instituție – în proces de elaborare a devizului estimativ. Până la începerea unui nou an de studii va fi finalizat procesul de renovare în 8 școli de circumscripție.

FB_IMG_1593238992021

FB_IMG_1593238979266

Cristina Pendea

Share