Directorul Î.S. „Poșta Moldovei”: Acuzațiile lansate astăzi în adresa mea sunt false și defăimătoare

Directorul Î.S. „Poșta Moldovei”: Acuzațiile lansate astăzi în adresa mea sunt false și defăimătoare

În contextul acuzațiilor aduse de către Directorul sucursalei Centrului Poștal Bălți, Vasile Guțu în adresa Directorului general interimar al Î.S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia, în cadrul conferinței de presă susținută astăzi, 13 ianuarie 2021 – (deși se află pe buletin de boală până pe 15.01.2021), conducerea Î.S. Poșta Moldovei dezminte acuzațiile și le califică drept false, defăimătoare și tendențioase, informează OFICIAL cu referire la un comunicat de presă.

Totodată, conducerea instituției vine cu următoarele precizări:

Pe parcursul anului 2020, au fost desfășurate mai multe anchete pe marginea abaterilor privind gestionarea patrimoniului Întreprinderii, în care a fost vizat Directorul Centrului Poștal Bălți, dl Vasile Guțu.

Dat fiind faptul că anchetele au constatat încălcări grave și prejudiciabile Întreprinderii, Directorul CP Bălți, Vasile Guțu, prin intermediul acestei conferințe de presă și acuzațiilor false aduse, a încercat să sustragă atenția de la abaterile grave săvârșite, care prezumă atragerea la răspunderea disciplinară și materială ce-i revine în acest sens.

Încălcările stabilite vizează efectuarea de către Directorul CP Bălți, dl Vasile Guțu, a unor plăți neîntemeiate din contul sucursalei Bălți, acțiuni de înstrăinare ilicită a bunurilor imobile ale Întreprinderii, semnarea de acte juridice în lipsa unor împuterniciri, cu depășirea atribuțiilor de serviciu etc.

Este necesar a se preciza că, în perioada de activitate a Directorului general interimar al Î.S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia, nu au fost majorate statele de personal, ba dimpotrivă – au fost realizate acțiuni de optimizare, astfel încât numărul statelor de personal a fost micșorat. De asemenea, menționăm că nu au avut loc concedieri în rândul personalului de conducere al sucursalelor Întreprinderii, ba din contra – s-a investit în fortificarea și consolidarea actului managerial al sucursalelor. Totodată, specificăm că nu au fost desfășurate acțiuni cu caracter politic în campaniile electorale.

Cu referire la pierderile Întreprinderii, specificăm că sunt recuperabile și au fost rezultatul impactului pandemiei, care a dus la sistarea schimbului de poștă cu toate țările membre UPU, preponderent cu China, colaborare care a fost restabilită începând cu data de 8 ianuarie 2021 și nicidecum din cauza managementului Întreprinderii.

Mai multe informații referitoare la acest subiect vor fi expuse de către conducerea Întreprinderii în cadrul unei conferințe de presă, despre care se va anunța ulterior.

Cristina Gurez

Share