Directorul General ANSA efectuează o vizită de lucru la Berlin

Directorul General ANSA efectuează o vizită de lucru la Berlin

În perioada 16-19 ianuarie, Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Vladislav Cotici, participă la cel de-al 12-lea Forum Global pentru Alimentaţie şi Agricultură (GFFA) și ceremonia de deschidere a expoziţiei internaționale „International Green Week 2020”, care se desfășoară la Berlin, Republica Federală Germania.

Vladislav Cotici face parte din delegația oficială condusă de Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Mediului, Ion Perju.

Potrivit unui comunicat emis de ANSA, agenda include mai multe evenimente conexe sectorului agroalimentar, „International Green Week” reprezentând cel mai mare târg de consum din lume în domeniul agriculturii și alimentației. Ediția din acest an a GFFA se va desfășura sub genericul „Hrană pentru toți! Comerțul pentru o nutriție sigură, diversă și durabilă”, subiect care va fi pus în discuție în cadrul forumului de către participanții de rang înalt, precum și importanța rolului comerțului în asigurarea securității alimentare la nivel mondial.

Pe 16 ianuarie curent, membrii delegației au avut o întrevedere cu Serghei Dankvert, Directorul Rosselhoznadzor din Federația Rusă. Înterlocutorii au discutat despre relațiile comerciale dintre cele două state și anume suplinirea listei de exportatori din Republica Moldova. Un alt subiect pe pe agenda discuțiilor au fost problemele pe care le întâmpină operatorii economici, părțile căzând de acord asupra facilitării procedurii de export/export de produse dintre cele două țări.

„De asemenea, membrii delegației noastre au stabilite mai multe întrevederi bilaterale cu omologii lor din principalele țări cu care Republica Moldova are relații comerciale, ca România, Ucraina, Republica Lituania, etc. dar și țări cu care urmează să dezvoltăm diverse proiecte bilaterale (Republica Estonia, Ungaria, Uzbekistan, ș.a.)”, adaugă Agenția.

Cristina Pendea

Share