Directorul ASP – în vizită de lucru în Franța

Directorul ASP – în vizită de lucru în Franța

Asigurarea cetățenilor Republicii Moldova cu documente de identitate și de călătorie electronice, cu capacitate de identificare biometrică, conforme reglementărilor europene, impune cunoașterea celor mai moderne tendințe și inovații tehnologice în domeniul proiectării, producerii, personalizării și eliberării actelor securizate.

Reprezentanții Agenției Servicii Publice au întreprins o vizită de lucru în Franța, unde în perioada 28-30 noiembrie s-a desfășurat Conferința Internațională Trustech. Evenimentul a întrunit circa 6 500 de participanți din 92 de țări, care au făcut schimb de cele mai bune practici și inovații, existente la ora actuală pe piață.

Participanții la conferință au avut ocazia să viziteze peste 200 de standuri expoziționale, în cadrul cărora au fost prezentate soluții inovative în astfel de domenii, precum: documentele electronice (circuite integrate fără contact), autentificarea biometrică, echipamente de personalizare, materiale de confecționare (suporturi de tipar sintetice, cerneluri securizate etc), cercetare și testare documente securizate etc.

Directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Esanu, a avut o întrevedere cu oficialii Biroului de protecție a identității din cadrul Ministerului de Interne al Franței, autoritate responsabilă de producerea și emiterea actelor de identitate. În cadrul unei ședințe de lucru au fost abordata mai multe subiecte de actualitate din domeniul identității digitale securizate.

Totodată, reprezentanții ASP au vizitat mai multe companii-lidere în tehnologii, cu o vastă experiență de producere a documentelor de identificare securizate, care au sediul la Paris: SURYS, parte a Imprimeriei Naționale franceze, lider de tehnologii know-how în holografie și SELP – lider în producere de smartcarduri și soluții digitale de identificare a persoanelor și managementul mijloacelor de plată.

Share