Directorul Agenției de Investiții: Republica Austria este un partener diplomatic și economic important pentru țara noastră

Directorul Agenției de Investiții: Republica Austria este un partener diplomatic și economic important pentru țara noastră

Directorul general al Agenției de Investiții, Marin Ciobanu a participat la Business forumul Republica Austria – Republica Moldova, organizat de către Ambasada Austriei în Republica Moldova, în parteneriat cu Agenția de Investiții și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de relații diplomatice între cele două țări, informează OFICIAL. 

Directorul a subliniat că Republica Austria este un partener diplomatic și economic important pentru țara noastră, volumul schimburilor comerciale dintre cele două țări ridicându-se la 120 de milioane de dolari.
Oficialul, de asemenea, a menționat că Guvernul Republicii Moldova depune eforturi susținute pentru a menține și intensifica această cooperare benefică, Moldova având semnate cu Austria 16 tratate și acorduri bilaterale, precum și șase proiecte, în astfel de domenii precum buna guvernare, securitatea socială, promovarea și protejarea investițiilor, transportul internațional de mărfuri, combaterea criminalității și multe altele.

„Agenția de Investiții prin mandatul său de atragere a investițiilor și promovare a exporturilor, contribuie la rândul său oferind susținere producătorilor moldoveni în procesul de accesare a pieței Austriei, dar și companiilor austriece care au investit sau intenționează să investească aici. În Republica Moldova activează 94 de companii cu capital austriac, cu o investiție în capitalul social de peste 526 milioane lei. Putem enumera printre principalii investitori austrieci grupul financiar-bancar Raiffeisen Bank, compania de asigurări Grawe Carat, firma de avocatură Schoenherr, Erste Bank prin filiala BCR, Petrom OMV, Strabag, Gebauer&Griller”, a menționat Marin Ciobanu.

Share