Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: ajută la scăderea în greutate şi regenerarea celulară
Un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care, bazându-se pe reducerea programului de alimentaţie, duce la încetinirea procesului de îmbătrânire şi scăderea în greutate. Principiul ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi al apariţiei tensiunii arteriale.
Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară. A fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016, scrie Brightside.me.
Când creştem perioada în care resimţim senzaţia de foame, celulele reciclează tot ce este vechi şi inutil şi reîntineresc. Acest proces se numeşte autofagie.
Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie.
Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet , anemie sau obezitate este mai mic.
Ce se întâmplă dacă restrângeţi fereastra de mâncare
Oamenii de ştiinţă au testat schimbările produse în organismul oamenilor care şi-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore.
Toţi subiecţii au consumat un număr egal de calorii. Diferenţa a fost că cei care au avut ferestele alimetare mai mici, au reuşit să scape mult mai repede de kilogramele în plus. Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai multă grăsime pe timp de noapte şi senzaţia de foame scade.
Conform teoriei cercetătorului japonez fereastra alimentară are următoarele beneficii:
Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire.
Scade riscul cancerului de sân, tensiune arterială şi riscul bolilor de inimă
Creşte calitatea somnului.
Cum să vă construiţi programul
Luaţi micul dejun la 30-60 de minute după trezire.
Începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire.
Mănâncă mai consistent la micul dejun decât la prânz .
Reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.
Cum ţii foamea departe?
După cum s-a dovedit, hormonul foamei este strâns legat de ritmurile noastre circadiane. Nivelul hormonilor creşte la ora 8.00 dimineaţa, la 13.00 şi la 19.00. După fiecare perioadă, indiferent dacă persoana a mâncat ceva sau doar a băut ceai, 2 ore mai târziu, fluxul hormonal se opreşte. Aceasta înseamnă că nu trebuie să ţii cont de senzaţia de foame care te provoacă să mănânci la fiecare trei ore.
Sursa: secretele.com