Diaspora Republicii Moldova din Londra a sărbătorit Mărțișorul (foto)

Diaspora Republicii Moldova din Londra a sărbătorit Mărțișorul (foto)

Diaspora Republicii Moldova din Marea Britanie s-a întrunit la Londra pentru a sărbători sosirea primăverii.

În acest an, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB) a organizat cea de-a partea ediție a evenimentului „MărțiShop”. Fiecare invitat prezent la festivitate a fost întâmpinat cu un mărțișor de către voluntari.

Evenimentul a avut o cauză caritabilă. Donațiile cetățenilor noștri din diasporă au fost transmise către Fundația Donează pentru Copii, ONG din comuna Băcioi, din Republica Moldova. Datorită moldovenilor cu suflet mare s-au adunat fonduri pentru mai mulți copii din localitatea sus-menționată.

Totodată, oaspeții au avut parte de un program artistic și un recital de poezii. Pe parcursul festivității a fost organizată o tombolă. Invitații la eveniment au avut posibilitatea de a achiziționa obiecte de artizanat, sticle de vin, cărți cu poezii, cât și CD-uri ale artiștilor prezenți. De asemenea, a fost desfășurat și un atelier de creație pentru copii.

Olga Cotelnic, președintele AMMB a afirmat că „evenimentele noastre capătă amploare. MărțiShop-ul, a fost un nou prilej pentru moldoveni să-și dea întâlnire într-un mod neformal, dar pentru o cauză nobilă. Echipa noastră de voluntari se implică activ în dezvoltarea comunității din Marea Britanie și caută mereu oportunități să contribuie pentru viitorul Republicii Moldova. În acest an, am fost plăcut surprinși să observăm oameni noi, care au avut ocazia să socializeze direct cu alți membri din diasporă”.

dsc_0040

dsc_0111

dsc_0200

Mihaela Rotari

Share