Deţinuţii minori din Penitenciarul nr.10-Goian vor obţine Certificate de Calificare în Prepararea Pizzei

Deţinuţii minori din Penitenciarul nr.10-Goian vor obţine Certificate de Calificare în Prepararea Pizzei

Începînd cu ziua de 9 februarie 2016, deţinuţii minori din custodia Penitenciarului de la Goian beneficiază de un curs de prelungire a cursurilor de bucătar „Prepararea pizzei”.

Astfel, minorii care anterior au absolvit cursul de instruire profesională la meseria de  „Bucătar-categoria III”  vor urma pe parcursul a două luni un curs intensiv de instruire de preparare a pizzei italiene.

În cadrul orelor de instruire, ghidate de maestrul bucătar Carmelo ARGESE, deţinuţii minori vor învăţa tehnici de preparare a pizzei cu ingrediente italiene, precum modul de preparare al aluatului, pregătirea topping-urilor, modul de ornare, temperatura şi durata coacerii.

Potrivit DIP, la finele cursului, minorii vor obţine Certificate de Calificare în Prepararea Pizzei, care le va oferi o şansă de reintegrare în societate şi de angajare în cîmpul muncii după eliberare.

Menţionăm că, cursul de formare profesională „Prepararea pizzei” se desfăşoară în cadrul proiectului „De noi depinde viitorul nostru” implementat de „Fundaţia Regina Pacis” cu suportul Asociaţiei RENOVABIS, Germania.

În prezent, 29 de deţinuţi minori îşi ispăşesc pedeapsa penală în Penitenciarul nr.10-Goian.

Mihaela Rotari

Share