Detalii în cazul blocului avariat, în urma exploziei, din sectorul Râșcani

Detalii în cazul blocului avariat, în urma exploziei, din sectorul Râșcani

În această dimineață, primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a susținut un briefing de presă, în cadrul căruia a informat care este situația oamenilor care au fost afectați de explozia de ieri de pe bulevardul Moscovei, transmite Oficial.

Ruslan Codreanu a informat că lucrările au durat până la ora 02:00 și de sub dărâmături au fost evacuate cadavrele a încă 2 persoane.

„Placa de beton care prezenta pericol să cadă a fost evacuată de la etajul 13. În timpul lucrărilor de evacuare au fost găsite încă 2 cadavre și evacuate și acestea. Nu s-a intervenit mai rapid pentru că era încă riscul să cadă celelalte plăci. Locatarii din strada afectată, câte 2-3 persoane, însoțite de salvatori, au intrat în apartamente și au luat hainele și cele necesare. La fostul spital al CFM au fost cazate 8 persoane. A fost deschis Combinatul școlar din Râșcani pentru a pregăti pachetele cu mâncare. S-au pregătit 100 de pachete pentru oameni, polițiști și salvatori. Mai sunt încă 20 de camere libere și oamenii care au nevoie se pot adresa în caz de nevoie”, a spus Ruslan Codreanu.

De asemenea, Primarul general interimar a spus ce va fi întreprins pentru astăzi. „Astăzi la 10:00 urmează să fie prelevate probe de către organele de drept și colegii de la inspecția de stat de construcții. Apoi expertiza tehnică a clădirii se va face, cât de avariată este scara și până nu vom avea rezultatele expertizei, nimeni nu va avea acces în clădire. Azi și mâine, cât va fi nevoie, Primăria va asigura cu hrană și cazare toate persoanele care au nevoie. Camere au solicitat doar 8 persoane, restul au mers la rude probabil. Am venit astăzi cu inițiativa să procurăm locuințe de manevră, să intervenim imediat pentru oamenii care au nevoie de cazare urgentă. Al doilea proiect de decizie ține de completarea fondului de rezervă și alocarea a 10 mln. de lei pentru intervenție în situația respectivă”, a mai spus Ruslan Codreanu.

Doina Secrieru

Share