Detalii din vacanța memorabilă a celor 25 de copii din familii nevoiașe (video)

Detalii din vacanța memorabilă a celor 25 de copii din familii nevoiașe (video)

Prima vacanță la mare le-a adus emoții de nedescris celor 25 de copii din familii nevoiașe, care au fost selectați în cadrul unui proiect social.  Povestea lor este redată într-un filmuleț realizat de organizatori. Despre aceasta anunță serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova.

Înainte de plecare, copiii spuneau că niciodată nu au văzut marea. Ajunși la destinație, în Turcia, ei au trăit o adevărată poveste: s-au plimbat cu vaporul pe mare, au participat la ateliere de artă a picturii pe corp, de modelare cu pastă polimerică, și-au etalat abilitățile la competiții sportive și chiar în arta culinară – preparând pizza, care a fost dată la cuptor, după  care le-a fost servită la cină.

În fiecare zi, micuții au avut parte de distracții, sub îndrumarea unor animatori. Ei au mers și în excursii de neuitat – la Delfinariu și la cel mai mare Acvariu din Turcia, unde au văzut diverse specii de pești și reptile. Vacanța a fost memorabilă și pentru două fetițe care au împlinit acolo vârsta de 10 ani. Organizatorii au ținut să le pregătească torturi de ziua lor.

Cei 25 de copii au petrecut opt zile pe plaja din Marmaris, provincia Muğla din Turcia. Ei au fost selectați din toate zonele țării cu sprijinul Asociației Obștești „Concordia Moldova – Proiecte Sociale”.

Notă: Guvernul Republicii Moldova aduce mulțumiri partenerilor care au contribuit la organizarea vacanței pentru cei 25 de copii din familii defavorizate:  Ambasada Turciei în Republica Moldova, Compania Turkish  Airlines, Compania Tandem Aero, Consulatul R. Moldova în Istanbul,  Asociația Obștească „Concordia Moldova”,  CRIS ÎS ”REGISTRU”, Departamentul Poliției de Frontieră, Compania Națională de Asigurări în Medicină, Centru Medical „Galaxia” și Compania de Asigurări „GRAWE CARAT”.

 

 

 

 

Maria Roșca

Share