Despre crema cu factor de protecție solară (SPF). Ce trebuie să cunoști

Despre crema cu factor de protecție solară (SPF). Ce trebuie să cunoști

Unii cred că le este suficient SPF-ul minim, alții, dimpotrivă, achiziționează creme cu gradul maxim de protecție, cineva folosește creme doar pe plajă, iar pentru cineva SPF-ul este prezent chiar și în cosmetica decorativă.

Cosmetologul Natalia Tricolici explică ce este SPF.

„SPF este un factor de protecție solară sau un fel de barieră de protecție care poate prelungi timpul petrecut la soare, pentru că nu te vei arde”, spune cosmetologul.

Mai întâi, să discutăm ce filtre UV sunt folosite în cremele de protecție solară.

Filtre minerale
Dioxidul de titan și oxidul de zinc sunt printre cele mai comune filtre folosite.

Deci, oxidul de zinc, alias oxidul de zinc, alias nogenol, sau Cl 77947 sau pigment white 4 este filtrul cu cel mai larg spectru și este destul de fotostabil. Filtrul este capabil să reflecte toate razele solare existente, precum și să aibă grijă de micile defecte ale pielii. Produsele cu oxid de zinc sunt ideale pentru tenul gras și mixt, deoarece pot usca ușor pielea.

Dioxidul de titan, cunoscut și sub numele de peroxid de titan, pigment alb 6 sau Cl 77891, este, de asemenea, fotostabil, dar nu oferă protecție completă împotriva tuturor razelor UVA. Filtrul începe să acționeze activ doar la o concentrație în cremă de 20-25%. La un procent mai mic, nu este capabil să ofere protecție împotriva razelor UVA.

O caracteristică a produselor cu filtre minerale este că la SPF mare nu sunt complet absorbite, lăsând un mic strat alb pe piele. Cu toate acestea, sunt sigure și oferă protecție, ceea ce este poate mai important.

Filtre chimice
Filtre care de sine stătător nu pot face față radiației solare:
🔻Avobenzone (Avobenzone)
🔻Tinosorb (Tinosorb)
🔻Octocrylene (Octocrylene)
🔻Ensulizole (Ensulizon)
🔻Mexoril (Meksoril)

Dacă acţionează ca o echipă bine coordonată, atunci produsele cosmetice cu astfel de filtre pot deveni impermeabile şi pot pătrunde în piele la un nivel minim, oferind protecţie împotriva tuturor razelor UVA şi UVB.

Așa că nu uitați să citiți etichetele!

Share