De la 1 ianuarie, cadrele medicale din țară vor primi salarii majorate

De la 1 ianuarie, cadrele medicale din țară vor primi salarii majorate

De la 1 ianuarie 2021, cadrele medicale din țară vor primi salarii majorate cu 30%. Guvernul Ion Chicu a aprobat cadrul normativ secundar pentru a putea fi implementată această majorare.

Pentru acordarea salariilor mai mari, în buget sunt prevăzute cca 1,12 mlrd.lei. Această decizie vizează peste 40.000 de lucrători din domeniul sănătății.

De asemenea, proeictul prevede majorarea cu 3% a salariilor de funcție pentru personalul administrativ-gospodăresc, analogic celui din sectorul bugetar. Suplimentar, se propune acordarea suplimentului pentru munca de noapte pentru personalul medical care activează în subdiviziunile pentru prematuri. În acest scop au fost prevăzute cca 76,6 mii lei anual.

„În plină criză pandemică și în pofida unui buget auster și a condițiilor climaterice severe, am reușit să alocăm o sumă importantă de bani pentru majorarea salariilor personalului medical datorită unei redistribuiri judicioase a veniturilor și valorificarea resurselor bugetare, ca urmare a unei politici fiscale chibzuite și echilibrate”, a menționat premierul Ion Chicu.

În total, în perioada anului 2020 și pe anul 2021, pentru majorarea salariilor personalului medical din Republica Moldova, Guvernul a alocat peste 1,8 miliarde de lei.

Mihaela Rotari

Share