Curtea de Conturi se va conecta direct la distribuitorul de energie electrică! Marian Lupu: „Va asigura economii de buget”

Curtea de Conturi se va conecta direct la distribuitorul de energie electrică! Marian Lupu: „Va asigura economii de buget”

„În scurt timp, Curtea de Conturi se va conecta direct la distribuitorul de energie electrică, ca rezultat al unui miniproiect de investiție. Aceasta va asigura o altă calitate a sistemului de electricitate (fără deconectării frecvente, fără afectarea sistemelor informaționale interne…), cât și economii de buget prin achitarea unor facturi mult mai reduse decât până la ora actuală”, anunță șefia Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu, informează OFICIAL. 

„Pe parcursul ultimului deceniu, de când CCRM ocupă sediul actual, conectarea la rețeaua de energie electrică a fost asigurată prin intermediul unei companii private, transformatorul fiind pe lista activelor acestei companii, privatizate încă în anii 90. Pentru asigurarea cu energie electrică nu erau alternative. Pe parcursul întregii perioade, au fost făcute mai multe tentative de soluționare a acestei probleme, dar fără succes”, adaugă Lupu.

Astfel, potrivit directorului CCRM, tariful achitat era aproape de 1,6 ori mai scump decât cel obișnuit pe piață.

„Printr-un efort consolidat, timp de un an am identificat soluția și problema a fost rezolvată, trecând la un tarif ordinar pe piață și asigurând pe viitor economii considerabile la bugetul instituției”, a conchis șefia CCRM.

Cristina Pendea

 

Share