Curtea de Conturi se alătură Campaniei naționale de promovare și donare voluntară a sângelui

Curtea de Conturi se alătură Campaniei naționale de promovare și donare voluntară a sângelui

Astăzi, 14 iunie curent, este marcată Ziua mondială a donatorului de sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge și a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți fără a aștepta o recompensă în schimb.

În acest sens, membrii Curții de Conturi, Andrei Munteanu și Petru Rotaru s-au alăturat Campaniei Naționale de promovare și donare voluntară și sistematică a sângelui. Membri Curții de Conturi au fost astăzi donatori în speranța că, gestul lor îi poate ajuta pe cei care luptă pentru viață, de altfel și genericul acțiunii fiind: ”Dăruiește viață! Nu fi indiferent! Ajută și pe alții să fie printre noi!”.

Acțiunea este organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Menționăm că, Organizația Mondială a Sănătății a decis, în 2005, să le dedice o zi specială persoanelor donatoare de sânge. Astfel, 14 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Doina Secrieru

Share