Cum să tratăm infecțiile de sezon? Un medic comunică!

Cum să tratăm infecțiile de sezon? Un medic comunică!

Un tânăr medic din Republica Moldova, Petru Dodu, declară că, să previi boala este mai puțin costisitor decât să o tratezi. În acest fel, Dodu, în cadrul unei postări pe blog, a scris câteva reguli cu privire la infecțiile de sezon, informează OFICIAL. 

  1. Reguli de igienă (Spălați-vă pe mâini cât mai des. Mai ales dacă vă curge nasul);
  2. Izolarea persoanei cu infecție respiratorie de colectivități (grădiniță, școală, oficiu, transport public, policlinici, spitale, etc);
  3. În viroze tratăm, în primul rând, simptomele (febra, rinoreea – eliminări nazale);
  4. Să urmați un tratament împotriva virozelor cu medicamente contra virușilor (antivirale), nicidecum cu antibioticele. ANTIBIOTECELE nu au efect asuprea virușilor. NU le tratează absolut sub nicio formă. Antiobioticele sunt eficiente în patologii bacteriene: bronșită, pneumonie, etc.;
  5. Mergeți neapărat la medicul de familie, într-o stare mai gravă. Iată când trebuie să vă alarmați, citiți în articolul precedent. Totodată, dacă este posibil, încercați să ajungeți la policlinică, de preferință nu în zilele când la medic sunt zile de primire a copiilor și femeilor gravide.

„Alimentația sănătoasă poate să contribuie la prevenirea infecțiilor respiratorii sezoniere, însă antibioticele nu ajută la tratarea virozelor, dar din contra formează rezistența organismului la antibioticul primit”, evidențiază medicul.

Doina Secrieru

Share