Cum a fost descoperită rețeta tortului „Kiev”!

Cum a fost descoperită rețeta tortului „Kiev”!

Combinatul de panificație „Franzeluța” susține că tortul „Kiev” apărut pentru prima dată în Ucraina (Kiev) în anul 1950 – legenda spune că această reţetă a fost descoperită de un cofetar, care, după o zi de muncă, a uitat să pună la frigider albuşurile ce i-au rămas din timpul acelei zile.

„Plecând acasă, a revenit a doua zi şi a observat că albuşurile au început să fermenteze, fiind cald în bucătărie din ziua precedentă. Având totuşi multe albuşuri, pe cofetar nu l-a lăsat inima să le arunce şi a încercat un fel de experiment: a folosit nuci, alune și alte ingrediente obţinând tortul care a devenit apoi simbolul capitalei ucrainiene”, mai comunică sursa.

Totodată, Franzeluţa S.A. precizează că produce 4 tipuri de torturi Kiev: Clasic, Tradiţional, Tradiţional cu prune şi Tradiţional cu vişine.

Mihaela Rotari

Share