Culmea șoferiei! Moldoveancă, fără permis de conducere, la volanul unui BMW cu numere false

Culmea șoferiei! Moldoveancă, fără permis de conducere, la volanul unui BMW cu numere false

O moldoveancă, fără permis de conducere, reținută la volanul unui BMW Mini Cooper cu plăcuțe de înmatriculare ce aparțin unui alt autoturism. Tânăra a fost depistată în urma unor acțiuni de monitorizare și cercetare timp de câteva ore, realizate de către ofițerii de investigații speciale și analiza riscurilor din cadrul Direcției regionale Est a Poliției de Frontieră, potrivit unui comunicat de presă.

Ieri, 23 martie 2016, în satul Tudora, r. Ștefan Vodă, polițiștii de frontieră au oprit în trafic un mijloc de transport de model BMW Mini Cooper, fabricat în anul 2002, supra căruia existau suspiciuni că circulă ilegal pe teritoriul R.Moldova. Urmare a informațiilor operative și cercetărilor primare, s-a stabilit că plăcuțele de înmatriculare ale Mini Cooperului aparțin unui alt mijloc de transport, de model Renault 21, fabricat în anul 1987. Mai mult, nici proprietara mașinii nu a putut prezenta actul care i-ar permite să conducă autoturismul, fiindcă femeia de 30 de ani nu deținea permisul de conducere.

În cadrul audierilor, tânăra a declarat că a procurat mijlocul de transport de la o rudă și cunoștea de falsul depistat. La fel, din relatările sale s-a aflat că vehiculul este pus sub sechestru de organele de drept naționale, deoarece fostul proprietar ar fi avut datorii.

Pe numele femeii a fost pornită o cauză contravențională în conformitate cu art. 230 alin.3 și art. 231 alin.2 Cod Contravențional al R.Moldova și riscă amendă de la 50 la 100 de u.c. și privare de dreptul de a conduce un vehicul pe un termen de un an.

Mijlocul de transport a fost reținut și transportat la sediul Direcției regionale Est, iar ulterior va fi predat organului abilitat.

Mihaela Rotari

Share