Cu ce s-a ocupat premierul în weekend

Cu ce s-a ocupat premierul în weekend

Prim-ministrul Chiril Gaburici a efectuat astăzi o vizită la cel mai mare spital rural din ţară – Centrul de sănătate din comuna Cărpineni, raionul Hînceşti. Recent, aici au fost renovate două secţii, cea de terapie şi cea de pediatrie, precum şi farmacia. Modernizarea instituţiei a fost posibilă datorită fondurilor alocate din bugetul raional, în valoare de un milion de lei, şi din bugetul de stat, de 1,5 milioane.

La Centrul de sănătate din Cărpineni activează 16 medici şi 55 de asistente medicale. Premierul Chiril Gaburici a discutat cu angajaţii instituţiei, dar şi cu pacienţii care se tratează aici şi care s-au arătat mulţumiţi atât de condiţiile de tratament, cât şi de serviciile de care beneficiază. Şi medicii i-au spus Premierului că sunt foarte mulţumiţi de condiţiile din secţiile renovate, dar că nu se vor opri aici. „Renovarea trebuie dusă până la capăt”, au subliniat lucrătorii medicali, în frunte cu directorul spitalului, Mihai Ciobanu. În această ordine de idei, împreună cu ministrul Sănătăţii, Mircea Buga, precum şi cu aleşii locali, s-a ajuns la înţelegerea de a accesa mai multe fonduri, inclusiv de la partenerii de dezvoltare.

Duminică, Prim-ministrul Chiril Gaburici a mers la spectacolul de lansare a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, cu genericul “Armonii de primăvară”. Despre aceasta el a scris pe profilul său de Facebook.
„În această seară am avut deosebita plăcere să urmăresc spectacolul de inaugurare a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, cu genericul “Armonii de primăvară”. Acest festival este o frumoasă tradiţie şi o carte de vizită pentru ţara noastră. Le mulţumesc artiştilor care au evoluat pe scenă şi care au transmis, prin muzică şi dans, emoţia şi căldura primăverii”, a scris Gaburici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doina Secrieru

Share