Corpul neînsuflețit a unui minor a fost recuperat din apă de salvatori la Chișinău

Corpul neînsuflețit a unui minor a fost recuperat din apă de salvatori la Chișinău

În după amiaza zilei de ieri, salvatorii IGSU au extras din apă corpul neînsuflețit a unui minor care s-a înecat în lacul din sectorul Botanica din municipiul Chișinău.

Apelul la Serviciu 112 a fost recepționat la ora 13:36. Potrivit primelor informații, un băiat s-a înecat în timpul scăldatului în iazul pe adresa bulevardul Dacia 50/8 din capitală. La fața locului imediat au intervenit salvatorii din cadrul Direcției Regionale Căutare Salvare nr.1. și  Detașamentului Salvatori și pompieri Botanica.

În urma lucrărilor de căutare, angajații IGSU au extras corpul neînsuflețit a minorului în vârstă de 15 ani către ora 14:00. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de poliție.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 57  persoane inclusiv 7 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară. În acest context IGSU repetat îndeamnă maturii să-și monitorizeze strict minorii să nu le permită scăldatul și aflarea de unii singuri în preajma bazinelor acvatice din țară, în special în locuri neamenajate cu stații de salvare. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Mihaela Rotari

Share