Copiii din R. Moldova vor învăța despre schimbările climei. Peste 150 de profesori din țară – instruiți

Copiii din R. Moldova vor învăța despre schimbările climei. Peste 150 de profesori din țară – instruiți

Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani din Republica Moldova vor învăța despre schimbările climei și reducerea dramatică a amprentei de carbon, datorită unei inițiative educaționale inovative și interactive a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru regiunea Europei și Asiei Centrale.

Astfel, Boxa Climaterică – enciclopedie online, disponibilă și ca aplicație pentru telefonul mobil – educă despre stilul de viață prietenos climei și mediului. Programul educațional a fost elaborat de PNUD cu sprijinul financiar al Guvernului Federației Ruse.

PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul Național de Mediu, au organizat în perioada 25-27 martie 2019, trei sesiuni de instruire pentru peste 160 de profesori din Moldova. Aceștia s-au familiarizat cu materialul educativ din Boxa Climaterică pentru a-l putea utiliza opțional la orele de geografie, biologie, fizică, științe și educație ecologică.

Urmează ca Boxa Climaterică să fie adaptată contextului național, tradusă și publicată.

Enciclopedia Boxa Climaterică a fost scrisă de experți în domeniile climatologie, geografie, biologie și economie, care au colaborat cu profesori și scriitori de literatură pentru copii. Acum, ea este utilizată de apr. 50.000 de elevi din opt țări din Europa de Est și Asia Centrală.

Mihaela Rotari 

Share