Cooperare între Republica Moldova și România în prevenirea criminalității!

Cooperare între Republica Moldova și România în prevenirea criminalității!

Inspectoratul General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, a organizat, astăzi, la Chișinău, conferința online de deschidere a Proiectului 2SOFT/4.3/160 – „Consolidarea capacităților Poliției moldovenești și române în domeniul prevenirii criminalității, inclusiv a infracțiunilor transfrontaliere”, informează OFICIAL.

Principalul obiectiv al acestui proiect, finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, este creșterea cooperării regionale pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor transfrontaliere, prin oferirea unui serviciu proactiv de poliție pentru a răspunde nevoilor cetățenilor și comunității din zonele rurale și urbane, în zona transfrontalieră a Republicii Moldova și România, prin implementarea unor noi instrumente de prevenire.

Evenimentul a fost deschis de adjunctul șefului Inspectoratului General al Poliției, comisar-șef Marin Maxian, care a subliniat importanța parteneriatului dintre Republica Moldova și România pentru prevenirea infracțiunilor transfrontaliere în efortul comun de sporire a climatului de siguranță în regiune.

Partenerul beneficiar al proiectului, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, a fost reprezentat, la conferință, de șeful instituției, comisarul șef de poliție Costel Gîtlan, de membrii echipei de implementare și de reprezentanți ai Poliției din aria de desfășurare a proiectului pe teritoriul României (Pașcani, Hârlău, Târgu Frumos, Podu Iloaiei).

Până la finalul perioadei de implementare (10 decembrie 2021), proiectul își propune să contribuie la informarea cetățenilor din ambele țări, în vederea prevenirii criminalității și creșterii semnificative a securității frontierei de est a Uniunii Europene.

Menționăm că, Inspectoratul General al Poliției este Lider de proiect, iar aria de desfășurare a activităților în Republica Moldova, este pe teritoriul municipiilor Bălți, Cahul și Orhei.

Valoarea totală a proiectului este de 300.000 euro (5.857.830 MDL), partenerii de proiect beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 90% euro din partea Uniunii Europene și contribuie cu 10% din buget la implementarea proiectului.

Doina Secrieru

Share