Contrabandă cu țigări la frontieră! Planurile unui român, date peste cap de patrupedul Charlie

Contrabandă cu țigări la frontieră! Planurile unui român, date peste cap de patrupedul Charlie

Polițiștii de frontieră în comun cu inspectorii vamali au  descoperit peste 40 mii țigarete, pe care un cetăţean român a încercat să le scoată ilegal din ţară ascunse în locașuri special amenajate ale autoturismului pe care îl conducea, potrivit unui comunicat de presă.

Ieri, în jurul orei 16.00, în punctul de trecere Costești-Stânca, pe pista de ieșire din țară s-a prezentat un autoturism de model ,,Renault ESPACE”, înmatriculat în Bulgaria. În timpul controlului de rigoare, șoferul mijlocului de transport s-a legitimat ca cetățean al României, locuitor al județului Botoșani, în vârstă de 23 de ani.

Deoarece mijlocul de transport și persoana au trezit suspiciuni rezonabile, echipa mixtă, formată din polițiștii de frontieră și vameși, a dispus un control minuțios asupra mașinii.  În cadrul verificărilor amănunțite a fost implicat patrupedul Poliției de Frontieră, Charlie, care a alertat echipa de control prin semnalarea unor ascunzișuri în mașină. La scurt timp, a fost descoperită podeaua dublă a autoturismului ticsită cu 2020 pachete de țigări marca ”RITM”. Întreaga cantitate de țigări a fost evaluată la suma de peste 18 mii lei.

Din declarații s-a aflat că românul a modificat intenționat construcția automobilului, pentru a putea camufla țigările ce urmau a fi comercializate pe piața neagră din UE.

Conform prevederilor legale, cercetările sunt continuate de reprezentanții Serviciului Vamal. Pentru fapta sa cetățeanul român va fi amendat cu 150 de u.c., în baza art. 287, al.10 Cod Contravenţional al Republicii Moldova, iar țigările ridicate în vederea confiscării.

 

Maria Roșca

Share