Conducerea ANSA participă la o Adunare Mondială, la Paris

Conducerea ANSA participă la o Adunare Mondială, la Paris

În perioada 26-31 mai curent, la Paris se desfășoară cea de-a 87-a Sesiune Generală anuală a Adunării Mondiale a Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animală (OIE), care reunește reprezentanți din 182 de țări, precum și reprezentanți ai mai multor organizații internaționale(OMS, FAO, etc.). Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) este reprezentată de Directorul General, Ion Sula și de Vitalie Carauș, Șef direcție sănătatea și bunăstarea animalelor, comunică ANSA. 

Tematica sesiunii OIE o constituie impactul factorilor externi (schimbările climatice, conflictele, aspectele socio-economice, aspectele privind comerțul) asupra Serviciilor Veterinare și modalitatea de adaptare la acestea.

Deasemenea, în cadrul sesiunii urmează a fi examinat progresul implementării celui de-al șaselea Plan strategic (2016 – 2020), precum și votarea în cadrul alegerilor organelor de conducere ale OIE.

În acest context, pe parcursul aflării sale la Paris, Ion Sula va avea întrevederi cu omologii săi din România, Lituania, Ucraina, Republica Belarus, Federația Rusă, Republica Polonă, Estonia, Republica India, Macedonia de Nord.

Potrivit ANSA, astăzi, membrii delegației din R. Moldova au avut o discuție cu delegatul Emiratelor Arabe Unite, Dr. Majid AL QASSIMI.

Amintim că Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor este o organizație interguvernamentală responsabilă de îmbunătățirea sănătății animale în lume, Republica Moldova fiind membră a acesteia din anul 1994.

Mihaela Rotari

Share