Conducerea ANSA a discutat cu reprezentanții Asociației Produselor Lactate și Prelucrătoare de Carne

Conducerea ANSA a discutat cu reprezentanții Asociației Produselor Lactate și Prelucrătoare de Carne

La inițiativa directorului Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici, urmare a ședinței convocate de către Prim-ministru referitor la evaluarea progresului în soluționarea problemelor semnalate de oamenii de afaceri în cadrul evenimentelor „Dialog pro-business”, a fost organizată o ședință cu reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Lapte şi Produse Lactate „Lapte” și Asociației Patronale „Patronatul Întreprinderilor Industriei Prelucrătoare de Carne”, informează OFICIAL.

În cadrul ședinței au fost discutate multiple subiecte referitor la calitatea laptelui și plasarea acestora în comerț, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 158/2019 cu privire la aprobarea cerințelor de calitate pentru lapte și produsele lactate, programele de monitorizare şi supraveghere în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală și planurile naționale de monitorizare a reziduurilor.

Totodată, s-a discutat și despre exportul în Uniunea Europeană a produselor compuse și a altor produse alimentare de origine animală.

În final, Vladislav Cotici a menționat importanța colaborării cu asociațiile de profil, astfel s-a convenit asupra organizării întrevederilor în acest format ori de câte ori va fi necesar.

Cristina Pendea

Share