Comunitatea ucrainenilor dezvăluie cu cine va vota la 30 noiembrie

Comunitatea ucrainenilor dezvăluie cu cine va vota la 30 noiembrie

Comunitatea ucrainenilor din Moldova a adoptat o decizie în cadrul Consiliului Național desfășurat ieri, la Chișinău, prin care acordă suportul pentru PDM în alegerile parlamentare din 30 noiembrie. 

”Pe 30 noiembrie, noi vom vota Partidul Democrat din Moldova și vom îndemna întreaga comunitate  a ucrainenilor să-i susțină pe democrați, pentru că este singurul partid care poate garanta stabilitatea politică, pacea și echilibrul în societatea noastră”, a declarat președintele Comunității ucrainenilor, Nicolae Oleinic.

Aprecierea față de gestul ucrainenilor a fost exprimată de vicepreședintele PDM, președintele Parlamentului Igor Corman, invitat să participe la ședința Consiliului Național al acestei organizații. ”Suntem susținuți de tot mai mulți oameni din întreaga țară, dar și de către prietenii Moldovei de peste hotare. Consider că această decizie reprezintă o dovadă a ascensiunii partidului nostru și a aprecierii eforturilor depuse pentru menținerea stabilității”, a declarat Igor Corman.

Potrivit reprezentanților comunității ucrainene, faptul că democrații nu susțin dezbinarea și ura în societate, ci promovează un plan real de acțiuni pentru îmbunătățirea calității vieții a oamenilor simpli, a fost unul hotărâtor atunci când au luat această decizie. ”PDM este singura formațiune care a purtat mereu un dialog constructiv cu reprezentanții minorităților etnice, încercând să afle ce anume avem nevoie, pentru a ne susține. În același timp, PDM a propus singurul program serios pentru creșterea veniturilor fiecărei familii”, a spus președintele Comunității ucraineilor.

Igor Corman a subliniat că, la finele săptămânii curente, PDM și-a prezentat Platforma electorală, document în care își asumă angajamentul de a susține politici de protejare a intereselor legitime ale minorităților etnice pentru a-și păstra identitatea și tradițiile. ”PDM consideră că aderarea la Uniunea Europeană poate deveni o garanție a respectării drepturilor pentru minoritățile etnice din Republica Moldova. Vom realiza în acest sens un parteneriat cu reprezentanți ai societății civile care susțin această idee, în vederea promovării ei în rândul reprezentanților minorităților etnice”, a punctat vicepreședintele PDM.

Mihaela  Rotari

 

Share