CNAS a finanțat un șir de prestații sociale pentru luna august în sumă de peste 2 miliarde de lei

CNAS a finanțat un șir de prestații sociale pentru luna august în sumă de peste 2 miliarde de lei

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează beneficiarii despre finanțarea unui şir de prestații sociale pentru luna august, în valoare de peste 2 miliarde de lei, informează OFICIAL.

Astfel, conform graficului stabilit, au fost finanțate: pensiile și alocațiile sociale, suportul financiar de stat, ajutoarele de șomaj și de deces, alocațiile lunare de stat și alocațiile nominale pentru merite deosebite faţă de stat, indemnizaţiile viagere sportivilor de performanţă, plăţile capitalizate, compensaţiile în locul biletelor de tratament sanatorial, precum și compensaţiile băneşti pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la C.A.E. Cernobîl.

Beneficiarii de prestaţii sociale ce dețin card bancar își pot ridica banii de la instituţiile bancare după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay), iar ceilalți beneficiari – din orice oficiu poştal, indiferent de locul de domiciliu.

Subliniem că, în sistemul public, prestaţiile de asigurări sociale reprezintă drepturile în bani sau în natură ce se cuvin persoanelor asigurate, în condiţiile legii, corelative contribuţiilor de asigurări sociale. Ele au rolul de a acoperi întreaga gamă de nevoi sociale a persoanelor şi familiilor în dificultate sau susceptibile de a deveni social-dependente.

Share