CNAS a finanțat prestații sociale în valoare de peste 1,5 miliarde lei

CNAS a finanțat prestații sociale în valoare de peste 1,5 miliarde lei

Compania Națională de Asigurări Sociale a finanțat pensiile și alocațiile sociale a beneficiarilor care dețin carduri bancare în valoare de 1255.0 milioane lei.

Totodată, până în prezent, conform graficului stabilit pentru luna februarie, au fost finanțate prestațiile sociale  în valoare totală de peste 1,5 miliarde lei.

Atenționăm, că beneficiarii pot primi mijloacele financiare după procesarea plăților în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay) de către prestatorii de servicii de plată și modalitatea de plată selectată exclusiv de beneficiar (https://mpay.gov.md/).

Mai reamintim, că până la sfârșitul lunii februarie este în derulare Campania de informare „Fii părinte informat, cunoaște-ți drepturile!”, desfășurată de CNAS în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova), în coordonare cu Parlamentul Republicii Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, și cu suportul Cancelariei de stat a Republicii Moldova, menită să informeze cetățenii despre modificările recente în legislația națională, ce se referă la îndemnizațiile adresate familiilor cu copii și să încurajeze accesarea, inclusiv online, a prestațiilor sociale.

Share