CNAM a achitat integral serviciile medicale oferite în luna decembrie de prestatorii contractaţi

CNAM a achitat integral serviciile medicale oferite în luna decembrie de prestatorii contractaţi

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a efectuat achitarea integrală a serviciilor medicale acordate în luna decembrie 2023 de prestatorii contractaţi.

Astfel, au fost viraţi peste 302 milioane de lei, ceea ce reprezintă restul de 20% din suma contractuală pentru ultima lună a anului trecut. Aceşti bani au fost transferaţi prestatorilor care au prezentat facturi completate după toate rigorile.

Cea mai mare parte din mijloacele financiare, în jur de 283 de milioane de lei, a fost achitată prestatorilor publici de servicii medicale. Alte aproape 20 de milioane au fost virate prestatorilor privați.

Amintim că, potrivit contractelor încheiate cu instituţiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistenţă medicală, CNAM achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori.

Astfel, la începutul fiecărei luni sunt efectuate plăţile în avans în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă, iar în termen de cel mult o lună de la prezentarea facturii fiscale este transferat restul sumei, în limita prevederilor contractuale.

Share