Circa 5400 persoane s-au adresat la corturile „anti-caniculă”

Circa 5400 persoane s-au adresat la corturile „anti-caniculă”

Potrivit datelor operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, pe parcursul zilei de ieri, opt iulie, în cele 16 puncte de reabilitare, amplasate pe teritoriul țării au fost înregistrate venind aici circa 5400 persoane. Angajații Serviciului Situaţii Excepţionale le-au oferit oamenilor apă rece şi posibilitatea de a se proteja de soare în orele de vîrf ale zilei. Amintim, că dacă inițial, pe șapte iulie, au fost amplasate nouă astfel de corturi, ieri, numărul acestora a crescut la o cifră de 16, inclusiv 5 în Chişinău, 2 în Bălţi, 1 în Comrat, 1 în Cahul, 2 în Călărași, 1 în Ungheni, 1 în Orhei, 2 în Rezina și 1 în Căușeni. Salvatorii îndeamnă toate persoanele care au nevoie de adăpost și apă în aceste zile caniculare, să se apropie de corturile de reabilitare, care se află pe mai multe adrese, după cum urmează:

În Chişinău: – în sectorul Botanica pe bulevardul Dacia în apropierea centrului comercial „1000 de mărunţişuri”, în sectorul Centru în apropierea gării auto centru, în sectorul  Rîşcani la centrul comercial „ Pancom”, în sectorul Buiucani str. Calea Ieşilor 1 şi în sectorul Ciocana pe bulevardul Mircea cel Bătrîn, în apropiere de piaţa agricolă.

municipiul Bălţi:

– în apropierea magazinului Unic, str. Independenţei 6, – în apropierea autogării, str. Ştefan cel Mare 2.

UTA Găgăuzia: – în  Piaţa Biruinţei din municipiul Comrat.

raionul Cahul: – în apropierea Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, și Piața Independenței.

raionul Călărași: – în apropierea magazinului Universal, str. M. Eminescu nr. 24, – în apropierea autogării, str. Alexandru cel Bun nr. 181.

raionul Ungheni: – în parcul central din str. Națională nr.19.

raionul Orhei: – în apropierea autogării, str. M. Eminescu nr. 19.

raionul Rezina: – în apropierea Consiliului raional, str. 27 August,  – în apropierea autogării, str. Sciusev

raionul Căușeni: – în apropierea pieței din str. M. Eminescu nr. 5.

Corturile activează între orele 11:00-18:00, iar cei care merg și se întorc de la serviciu, care muncesc în stradă, mamele cu copii, persoanele în etate și altele care stau în stradă, fiind supuși temperaturilor maxime, sînt îndemnați să vină în aceste puncte de reabilitare.

 

Mihaela Rotari

Share