Circa 50 000 de elevi și 5 000 de cadre didactice din Chișinu vor fi încadrați în implementarea unui proiect

Circa 50 000 de elevi și 5 000 de cadre didactice din Chișinu vor fi încadrați în implementarea unui proiect

Primăria municipiului Chișinău informează că circa 50 000 de elevi și circa 5 000 de cadre didactice și manageriale din instituțiile de învățământ primar și secundar, extrașcolar și special din municipiul Chișinău vor fi încadrați în implementarea proiectului „Dezvoltarea competențelor ecologice pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi”.

Inițiativa are drept scop optimizarea educației pentru o dezvoltare durabilă, în vederea elaborării unei culturi de ecologizare a școlilor publice și promovarea învățământului dual pentru elevi.

Proiectul este finanțat de guvernele Germaniei și Elveției și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Măsura constă în dotarea cu tehnică de învățare a meseriilor ecologice pentru instruirea copiilor și adolescenților, care necesită condiții speciale a Centrului municipal de instruire; promovarea soluțiilor viabile pentru incluziunea grupurilor defavorizate din mediul urban, care se confruntă cu bariere la accesul pe piața muncii și la o viață independentă; certificarea ca formatori în domeniul ecologizării școlilor circa 400 de cadre didactice/ manageriale.

În scopul susținerii acțiunilor ecologic-orientate, demonstrarea și deschiderea oportunităților pentru o dezvoltare durabilă, precum și suport în realizarea obiectivului comun al Primăriei municipiului Chișinău „Chișinău – Oraș Verde – Planificare Strategică”, DGETS sub egida Primăriei va contribui astfel la schimbarea mentalității și comportamentului comunității locale încă de pe băncile școlii. Astfel vor fi organizate un șir de activități: Târgul pentru elevi „Testează-ți meseria”, Concursul de Granturi a Proiectelor finanțate „Școala Orașului Verde”, unde vor putea participa toți elevii din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău.

După finalizarea proiectului, elevii vor oferi idei și vor desfășura acțiuni menite să îmbunătățească situația de mediu în municipiul Chișinău.

În cadrul ședinței CMC de joi, aleșii locali au aprobat acceptarea finanțării pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea competențelor pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi”, din partea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în valoare de 2 milioane 028 mii lei (pentru anii 2021-2022), precum și desemnarea beneficiarilor proiectului – Direcția generală educație, tineret și sport.

Mihaela Rotari

Share