Cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați, astăzi, să se alăture unei mișcări civice de manifest

Cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați, astăzi, să se alăture unei mișcări civice de manifest

Blocul Unității Naționale (BUN) îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se alăture astăzi, 15 martie, ora 15:00, timp de 15 minute, mișcării civice de manifest, de peste Prut, sub sloganul #șîeu. Acțiunea reprezintă un gest de solidaritate a întregii țări cu cetățenii din regiunea Moldova care cer o autostradă care să lege România de Republica Moldova și întreaga zonă a Moldovei cu Uniunea Europeană.

Astfel, astăzi, la ora 15:00, va avea loc inaugurarea primului și singurului metru de autostradă din regiunea Moldovei, inițiatorul, Ștefan Mandachi, anunțând că va adopta o formă inedită de protest pentru a transmite mesajul sau către autorități și cetățeni, în încercarea de a atrage atenția asupra amânării excesive a construirii autostrăzii în Moldova.

În acest fel, la ora inaugurării, mai mulți antreprenori, reprezentanți ai autorităților locale, cetățeni simpli din România, Republica Moldova sau Diaspora, își vor suspenda timp de 15 minute activitatea în cadrul afacerilor sau muncii pe care o vor avea la momentul respectiv.

Mihaela Rotari 

Share