Cetățenii Republicii Moldova pot solicita cazierul judiciar online în orice limbă oficială a Uniunii Europene

Cetățenii Republicii Moldova pot solicita cazierul judiciar online în orice limbă oficială a Uniunii Europene

Începând cu data de 7 iunie 2024, cazierul judiciar poate fi obținut de către cetățeni în una din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, prin intermediul Portalului Serviciilor Publice – https://servicii.gov.md. Noua funcționalitate completează șirul de opțiuni digitale dezvoltate de Agenția de Guvernare Electronică și Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, beneficiarii serviciului respectiv sunt scutiți de cheltuieli suplimentare legate de traducerea oficializată a cazierului judiciar, cu posibilitatea solicitării online, apostilării şi livrării documentului în orice țară a lumii, prin intermediul Serviciului guvernamental de livrare MDelivery.

Amintim, în anul 2023 a fost lansată opțiunea de a solicita online prestarea serviciului de eliberare a cazierului judiciar, contravențional şi detaliat, cu livrarea la locul solicitat a rezultatului prestării serviciului comandat, inclusiv la nivel internațional. Serviciile digitale, prestate atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, implicit sunt livrate în cabinetul personal al cetățeanului sau al unităților de drept – https://mcabinet.gov.md, oferind siguranța şi protecția datelor cu caracter personal al solicitantului.

În același timp, fiecare document eliberat conține un cod QR, care la scanare afișează originalul cazierul perfectat de către Ministerul Afacerilor Interne, limitând, astfel, tentativele de falsificare sau denaturare conținutului documentului. De asemenea, autenticitatea semnăturii aplicate pe caziere poate fi verificată oricând, prin accesarea Serviciului guvernamental de semnătură electronică MSign – https://msign.gov.md.

Serviciul public – Cazier judiciar/ contravenţional/ detaliat pentru persoanele fizice și juridice – este unul dintre cele mai solicitate servicii, disponibile în format digital, accesat de către cetățenii Republicii Moldova prin intermediul Portalului Serviciilor Publice.

Share