Cetățenii pot solicita livrarea documentelor perfectate de ASP prin intermediul MDelivery

Cetățenii pot solicita livrarea documentelor perfectate de ASP prin intermediul MDelivery

Începând cu luna iulie 2022, Agenția Servicii Publice a dat start procesului de livrare a documentelor perfectate la adresa solicitată, prin intermediul serviciului electronic guvernamental de livrare (MDelivery).

Cetățenii care-și perfectează documentele la centrele multifuncționale ale ASP sau la misiunile diplomatice ale RM, le pot primi direct la domiciliu. Astfel, odată cu depunerea cererii de perfectare a documentului, cetățenii pot solicita serviciul de livrare a acestuia la domiciliu.

Prin intermediul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), actele pot fi livrate la orice adresă, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare. În perioada de referință prin intermediul MDelivery au fost livrate 5020 de documente, din care 4841 – pe teritoriul Republicii Moldova, peste hotare doar 179 de documente. Încurajăm cetățenii Republicii Moldova, stabiliți peste hotare, să solicite la centrele multifuncționale ale ASP, dar și la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale RM, livrarea documentelor prin MDelivery.

În prezent, cetățenii au posibilitatea de a solicita livrarea prin MDelivery a următoarelor documente:

✅pașaport al cetățeanului Republicii Moldova;
✅buletin de identitate al cetățeanului Republicii Moldova;
✅documentele de stare civilă;
✅extras din Registrul de stat al unităților de drept;
✅permis de conducere internațional.

Tariful pentru prestarea serviciilor de livrare poate varia în funcție de operatorul poștal, destinația și termenul de livrare. Astfel, tariful pentru serviciul de livrare constituie:

🔹în raza mun. Chișinău – 25-40 de lei;
🔹pe teritoriul Republicii Moldova – 30-50 lei;
🔹peste hotarele țării – 100-1000 lei (în funcție de furnizorul de servicii poștale/curierat, de destinație și termenul de livrare).

Cetățenii au posibilitatea să selecteze unul din cei 6 furnizori de servicii poștale/curierat, integrați în serviciul MDelivery: Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, FAN Courier, DHL, FedEx, Mentor Express.

După completarea cererii de livrare a documentului prin MDelivery, solicitantul recepționează pe mail-ul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii. Ulterior, comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery: https://mdelivery.gov.md

MDelivery este o platformă digitală modernă dezvoltată împreună cu Agenția de Guvernare Electronică.

Share