Cetăţean bulgar condamnat în Republica Moldova  pentru contrabandă cu 127 kg de heroină

Cetăţean bulgar condamnat în Republica Moldova pentru contrabandă cu 127 kg de heroină

Procuratura Generală informează despre condamnarea, la 12 ani închisoare, a unui cetăţean al Bulgariei recunoscut culpabil de contrabandă cu droguri în proporţii deosebit de mari.

Procurorii au demonstrat prin probe că, în luna august 2015, inculpatul a încercat să introducă prin contrabandă pe teritoriul Uniunii Europene aproximativ 127 kg de heroină, iar pentru a nu fi depistat la frontieră, acesta a ascuns drogurile în containere montate sub podeaua autocamionului, în care aparent, transporta doar plăci de ceramică.

Intenţiile criminale ale acestuia au fost zădărnicite în timpul controlului la postul vamal Giurgiuleşti-Galaţi, în timp ce inculpatul încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova cu „marfa”. De notat că, unitatea de transport condusă de inculpat a intrat pe teritoriul Republicii Moldova prin postul vamal Giurgiuleşti – Reni şi urma să iasă prin Giurgiuleşti – Galaţi. Astfel, în schema traficanţilor, statul nostru avea statut de ţară- tranzit, destinaţia finală a substanţelor narcotice fiind Grecia.

Autocamionul şi semiremorca, utilizate de cetăţeanul bulgar la comiterea crimei au fost confiscate în folosul statului.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Mihaela Rotari

Share