Centrul Educațional HAAS oferă studenților Colegiului de Inginerie din Strășeni pregătire profesională

Centrul Educațional HAAS oferă studenților Colegiului de Inginerie din Strășeni pregătire profesională

Noi oportunități pentru studenții Colegiului de Inginerie din Strășeni, unde recent a fost lansat un Centru de pregătire profesională cu un sistem de învățământ dual. Instituția oferă posibilități de dezvoltare industrială.

Colegiul de Inginerie din Strășeni a fost deschis acum 2 ani cu suportul investitorilor străini. Recent a fost deschis un Centru educațional tehnic HAAS, care este unicul laborator de profil din R. Moldova, fiind dotat tehnic conform standardelor europene.

În acest laborator studenții au posibilitatea să opereze cu mașinile unelte control numeric, să devină tehnicieni în deservirea acestor mașini și chiar ingineri în operarea acestor mașini.

Centrul dispune de echipamente de ultimă generație, fapt care asigură automatizarea procesului de lucru.

Programul de învățământ dual propune tinerilor două specialități: utilaj tehnologic industrial și accesorii și mecatronică. Studenții sunt instruiți la nivel teoretic, dar și practic.

Colegiul oferă posibilitatea ca studenții să obțină un loc de muncă la una din cele 18 companii partenere. Programul de învățământ este ajustat la cerințele europene.

Marin Ciobanu, administratorul ZEL „Bălți” spune că scopul de bază ca este ca „să oferim companiilor preponderent străine, care creează mii de locuri de muncă, forță de muncă calificată. Preluăm experiența altor universități, altor instituții de formare”.

La finalul studiilor, cei 69 de studenți vor obține 4 certificate și diplome recunoscute la nivel internațional.

Sursa: matinalii.md

Share