Celulă de criză în contextul ninsorilor abundente. Viceprimarul de Chișinău: Cu mare greu facem față

Celulă de criză în contextul ninsorilor abundente. Viceprimarul de Chișinău: Cu mare greu facem față

O ședință operativă a celulei de criză, în contextul ninsorii abundente, a avut loc astăzi la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), informează Oficial.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a prezidat ședința, s-a referit la ultimele detalii, ca urmare a condițiilor meteo. „Ninsoarea continuă, astfel avem situații mai dificile. Dacă ieri-seara drumurile erau curate, atunci astăzi dimineață lucrurile s-au schimbat. Noi am format celula de criză, ea este funcțională”, a precizat Gaburici.

Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, a comunicat despre activitatea polițiștilor în acest sens. „Poliția națională și-a triplat numărul de forțe. Acum, avem peste o mie și ceva de angajați ai Poliției antrenați pe traseele naționale. Până la această oră, avem 105 accidente”, a spus Cavcaliuc.

Directorul general al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), Tudor Copaci, a vorbit despre situația cu privire la energia electrică din țară. „În localitățile din partea de nord a Moldovei nu sunt localități deconectate de la energia electrică. În centru-sud, numărul localităților deconectate sunt de la 6-10, o parte se deconectează, altele se conectează. Acum, toate brigăzile operative lucrează pentru conectarea acestor localități”, a declarat Copaci.

Reprezentantul Serviciului Hidrometeorologic de Stat a comunicat despre cum va fi timpul în următoarele zile. „Cea mai afectată este partea centrală a țării. În următoarele 12 ore, la fel ne așteptăm ca partea centrala sa fie cea mai afectată. Pe parcursul acestor nopți vor fi ninsori, dar în cantități mai slabe, după care ninsorile vor înceta. În această noapte, în zona de nord a țării, vor fi -9 și -14 grade. Mai apoi, temperaturile vor fi într-o tendință de creștere”, a vorbit el.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Nictor Grozavu, s-a referit la situația dificilă din capitală. „La moment, nu avem întrerupere de energie electrică în Chișinău. Se lucrează la curățarea arterelor. Cu părere de rău, aceasta nu este suficient și cu mare greu facem față. Noi numai reușim un drum să-l curățim, ca mai apoi iar să intervenim la el. Totodată, avem suficient material antiderapant, dar tehnica ne dă de gol”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share