Cei mai buni 40 de  tineri din instituțiile de tip internat au fost apreciați cu burse de merit

Cei mai buni 40 de  tineri din instituțiile de tip internat au fost apreciați cu burse de merit

80 de tineri din instituțiile de tip internat au fost astăzi premiați în cadrul proiectului „Burse pentru tineri din instituții de tip internat”. Finaliștii au fost selectați de către Comisia Independentă de Experți în rezultatul evaluării a 126 de dosare depuse pentru concurs, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, 40 de burse a câte 12000 lei au fost oferite tinerilor bursieri ai ediției precedente a proiectului, în vederea susținerii acestora în continuare la studii. Alte 40 de burse au fost oferite tinerilor care în anul curent au absolvit o instituție de tip internat și, care au continuat studiile la școli de meserii, licee profesionale, licee teoretice, colegii și universități, începând cu toamna anului 2015.

Prezentă la eveniment, ministra muncii, protecției sociale și familiei, Stela Grigoraș a menționat:“Acest model de colaborare și de responsabilitate socială între reprezentanții statului, oamenii de afaceri și societatea civilă va ajuta tinerii să facă școală, să obțină o profesie, astfel se vor integra mai ușor în societate. Consider că asemenea practici trebuie dezvoltate și promovate pentru edifica o societate mai bună și un viitor sigur pentru fiecare copil și familie din tara noastră”.

Proiectul este organizat de către Centrul de Informații Universitare, cu suportul financiar al Fundației Orange Moldova și susținut de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Ministerul Educației. Scopul acestuia este de a contribui la școlarizarea tinerilor ce provin din medii nefavorabile și de a reduce inegalitatea în vederea accesului lor la studii.

Dosarele tinerilor finaliști au fost evaluate după următoarele criterii : nota medie, eseul de motivare, copiii cu statut definit de copil orfan, copii din familie mono – parentală, copii la întreținere, copii cu probleme de sănătate ( indiferent de natură mintală, fizică sau senzorială). Bursele alocate vor acoperi necesitățile  curente ale tinerilor ce țin de efectuarea studiilor ( cazare, masă, procurare cărți și instrumente necesare pentru orele practice ș.a ).

Menționăm că Proiectul „Burse pentru tineri din instituții de tip internat” a fost lansat în octombrie 2010. În cadrul celor cinci ediții anuale organizate ale proiectului au fost oferite 415  burse în valoare totală de 4.487.000 lei.

IMG_0192 IMG_0287 IMG_0330-crop

Doina Secrieru

Share