Ceban: Va fi realizat un studiu de fezabilitate ce ține de revitalizarea integrală a sistemului fluvial al râului Bîc

Ceban: Va fi realizat un studiu de fezabilitate ce ține de revitalizarea integrală a sistemului fluvial al râului Bîc

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, anunță că râul Bîc va fi obiectul de analiză a unui studiu comprehensiv de fezabilitate, transmite OFICIAL.

Potrivit lui, partenerii de dezvoltare au acceptat demersul și inițierea Proiectului „Reabilitarea râului Bîc și protecția împotriva inundațiilor” de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

„Mă bucur că am obținut votul în CMC pentru Acordul de prefinanțare, astfel, urmând a fi întreprinse măsuri pentru îmbunătățirea și revitalizarea integrală a sistemului fluvial al râului Bîc.

Un element-cheie în realizarea acestui obiectiv ține de reabilitarea integrală a râului și protecția împotriva inundațiilor, pentru îmbunătățirea complexă pe râul Bîc și a tronsoanelor adiacente.

Acest obiectiv nu poate fi realizat decât dacă avem un studiu comprehensiv de fezabilitate care să stea la baza unui proiect ulterior cu un plan de investiții prioritare de lungă durată”, spune Ion Ceban.

Studiul de fezabilitate complet al proiectului va fi utilizat pentru a evalua volumul și mecanismul de finanțare potențială, presupune și elaborarea unui program de investiții pe termen lung, prezentând nevoile strategice de investiții, va produce un program detaliat de măsuri, inclusiv analiza detaliată a costurilor implementării acestora.

Proiectul va fi realizat pentru cei 19 km ai afluentului care trec prin municipiul Chișinău și presupune a fi gata la finele anului.

Share