Ceban: Avem peste 12 mlrd. de lei alocați prin diferite decizii dubioase. Unde sunt banii?

Ceban: Avem peste 12 mlrd. de lei alocați prin diferite decizii dubioase. Unde sunt banii?

„ANRE și alte instituțiile trebuie să sesizeze procuratura cu privire la majorarea tarifului la gaz cu 700%, la electricitate cu 300% și despre creșterea inflației la 34%. Avem 12 luni de Situație Excepțională instituită și peste 12 miliarde de lei alocate prin diferite decizii dubioase” – a declarat primarul capitalei, Ion Ceban, informează OFICIAL.

Ion Ceban a menționat că el nu poate lăsa oamenii, grădinițele, școlile, spitalele fără apă – „așa cum își bate joc PAS-ul de oameni, după ce au scumpit totul, iar ultima decizie de scumpire a luminii a fost luată de ANRE în 13 minute”.

„Azi am fost anunțați că din 1 decembrie iarăși vor majora prețul la electricitate, în astfel de condiții cum să achităm toate aceste servicii? Cu toate acestea, în continuare prețul la apă și canalizare în Chișinău rămâne unul din cele mai mici tarife din țară”, a adăugat el.

Primarul a mai spus că așteaptă oficial răspuns cu privire la „unde au fost repartizați cele peste 2.3 miliarde euro sau aproape 45 miliarde lei credite și granturi din asistența externă”.

„Unde sunt banii? La fel ca și în situația cu zecile de milioane euro pentru gestionarea crizei refugiaților unde nu au făcut nimic”, a conchis Ion Ceban.

Share