Ce pot face părinții pentru a-și proteja copiii pe „TikTok”? Răspunsul unui psihoterapeut

Ce pot face părinții pentru a-și proteja copiii pe „TikTok”? Răspunsul unui psihoterapeut

În cadrul unui interviu pentru Curentul, Natalia Rotaru-Sîrbu, psiholog, psihoterapeut în supervizare în terapie sistemică de familie și cuplu, a spus că părinții în primul rând trebuie să discute cu copii zilnic cel puțin 15 minute. „Copiii se simt dispuși să păstreze relații cu părinții, în momentul în care ei sunt auziți sau li se prezintă modelul comunicării și susținerii reciproce”, adaugă specialistul, informează OFICIAL.

„Unii părinți stau mai mult pe rețele decât copiii, iar copiilor le impun limite. Se spune că, copilul nu va face ce îi spune mama și cu tata, ci va face ceea ce face mama și cu tata. Părinții ce implică copiii în diverse activități de mici, iar la o vârstă mai mare în responsabilitățile casei sau cele comune cu părinții, ei își vor proteja copiii de toate rețelele de socializare și de persoanele ce pot pune în risc viața și sănătatea copiilor proprii”, a ținut să adauge psihologul.

La întrebarea „„TikTok-ul” este o tendință care ar putea dispărea în rândul copiilor, la fel ca și „Balena albastră”, „Pokemon”?”, Natalia Rotaru-Sîrbu a răspuns: „Da, cu siguranță toate sunt trecătoare și toate pot reveni. În lunile de primăvară și toamnă, comportamentele accentuate se intensifică, deoarece noi puțin timp petrecem afară și limităm accesul copiilor și adulților la comunitatea din mediul în care locuiesc”.

Doina Secrieru

Share