Ce au discutat ministrul Gaibu și Ambasadorul Ungariei

Ce au discutat ministrul Gaibu și Ambasadorul Ungariei

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a avut o întrevedere cu ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó. Discuțiile au vizat noile provocări cu care se confruntă țară, în contextul crizei din regiune, dezvoltarea relațiilor comerciale dintre cele două țări, promovarea exporturilor și investițiilor, informează OFICAL.

Ministrul Gaibu a enumerat realizările și prioritățile guvernării pentru perioada următoare. La rândul său, E.S. Sándor Szabó a reiterat disponibilitatea Ungariei de a oferi suport R. Moldova.

În context, cei doi oficiali au făcut schimb de opinii, referitor la Strategia Națională de Dezvoltare “Moldova Europeană 2030”, strategie care va asigura implementarea unor politici, care vor susține antreprenoriatul, crearea locurilor de muncă, creșterea întreprinderilor mici și mijlocii, prin acces la serviciile financiare.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, părțile au discutat despre importanța și necesitatea organizării unui business forum bilateral în contextul desfășurării celei de-a V-a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale moldo-ungare de cooperare economică, pentru al doilea trimestru al anului viitor.

Între Republica Moldova și Ungaria sunt semnate 60 de tratate. În prezent, în țara noastră activează 44 de companii cu capital maghiar, volumul investițiilor în capitalul social însumând circa 21 milioane lei.

Cei mai mari investitori maghiari în R. Moldova sunt grupul financiar „OTP Bank” și compania farmaceutică „Gedeon Richter”.

Share