CCA a sancționat 11 posturi de radio și TV. „Au fost constatate…”

CCA a sancționat 11 posturi de radio și TV. „Au fost constatate…”

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat concepțiile generale ale serviciilor de programe a 51 de posturi de televiziune din 60 și 53 de posturi de radio din 55.

În cadrul expertizării concepțiilor generale ale serviciilor de programe prezentate spre aprobare au fost constatate unele abateri, fapt pentru care acestea au fost reiterate spre îmbunătățire. Drept urmare, 20 de posturi de radio și 15 posturi de televiziune vor prezenta, suplimentar, până la 15 februarie 2018, concepțiile generale ale serviciilor de programe:

Așadar, CCA a aprobat concepțiile generale ale serviciilor de programe a 32 de posturi de radio și 36 de posturi de televiziune aflate sub jurisdicția Republicii Moldova.

Nu au prezentat concepțiile generale ale serviciilor de programe 2 posturi de radio și  9 posturi de televiziune:

Posturi de radio: „GRT FM” și „ART FM”.

Posturi de televiziune:  „TV – Găgăuzia”, „VTV”, „TV Rain”, „ART TV”, „Axial TV”, „Moldova 2”, „ Prut TV”, „RTR Moldova” și „Ren Moldova”.

Până la data de 09 februarie au prezentat notificări 56 de distribuitori de servicii din totalul de 64.

Nu au depus notificări în termenul solicitat 7 distribuitori de servicii: „Telemob Com” SRL, „STUDIO AN-TV” SRL, „Dănis” SRL, „BETATVCOM” SRL, „Tele Crio” SRL, „REBDACONS”  SRL și „SMART-NETWORK” SRL.

Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii care nu au prezentat în termen concepțiile generale ale serviciilor de programe și notificări la Oferta serviciilor de programe au fost sancționați cu amendă de 5000 de lei.

Mihaela Rotari

Share