Candidații la obținerea permisului de conducere sunt atenționați asupra celor mai frecvente greșeli!

Candidații la obținerea permisului de conducere sunt atenționați asupra celor mai frecvente greșeli!

Agenția Servicii Publice atenționează candidații la obținerea permisului de conducere asupra celor mai frecvente greșeli, comise în procesul de examinare la probă practică, în special:

– nesincronizarea comenzilor (folosirea incorectă a treptelor de

viteză, ambreiajului, acceleratorului, volanului, etc.);

– oprirea motorului la executarea manevrelor (prima oprire a motorului nu se penalizează);

– nesemnalizarea sau semnalizarea incorectă a direcției de mers, folosirea incorectă a treptelor de viteză, a ambreiajului;

– neacordarea priorității vehiculelor şi pietonilor;

– la pornire vehiculul se deplasează înapoi mai mult de 20 cm;

– efectuarea unor manevre interzise (oprire, staţionare, mers înapoi, etc.),

– nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor, etc.

Totodată, este de menționat că în scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată, video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află mașina de examinare.

„Accentuăm repetat că programarea prealabilă şi urgentă la probă teoretică și practică a examenului de obținere a permisului de conducere în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente ale ASP, se realizează exclusiv prin intermediul resurselor Agenției: online prin accesarea paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau nemijlocit în cadrul oficiului, precum și prin apel la numărul unic al Call-centrului 14909”, se arată într-un comunicat al Agenției.

Programarea urgentă în cadrul subdiviziunilor de competență din municipiile Chișinău și Bălți se realizează exclusiv prin intermediul paginii web a Agenției www.asp.gov.md. Reiterăm că programarea urgentă este disponibilă începând cu ora 9.00 până la ora 24.00, în limita locurilor disponibile.

Serviciul de programare atât în regim obişnuit, cât şi în regim de programare urgentă la examen, este prestat de către Agenţia Servicii Publice în mod gratuit, iar tariful ce se achită în asemenea cazuri nemijlocit în procesul de admitere la probele de examen în vederea obţinerii permisului de conducere, la perfectarea comenzii respective, reprezintă tariful pentru prestarea nemijlocită a serviciului de examinare.

Cristina Pendea

 

Share