Cadre didactice din 169 de instituții de învățământ vor beneficia de instruiri gratuite în cadrul Programului Național „Investim în profesori”, ediția a II-a

Cadre didactice din 169 de instituții de învățământ vor beneficia de instruiri gratuite în cadrul Programului Național „Investim în profesori”, ediția a II-a

Peste 4000 de profesori din 169 de instituții de învățământ general din întreaga țară vor beneficia de cursuri de formare continuă gratuite în cadrul Programului Național „Investim în profesori”, ediția a II-a. Școlile beneficiare au fost selectate dintr-un număr de 181 de instituții și consorții, inclusiv 29 din România. 

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a mulțumit școlilor care au manifestat interes și disponibilitate și s-au înscris în Programul ,,Investim în profesori”. „Suntem în proces de contractare a universităților, a organizațiilor societății civile care vor livra instruirile. Mulțumim școlilor pentru interes și pentru disponibilitatea de a parcurge acest program, care bineînțeles o să necesite și un efort adițional din partea instituțiilor. Un fapt curios este că s-au înscris 29 de instituții de învățământ din România. Ne bucurăm că programele noastre sunt vizibile și în România și există interes și din partea instituțiilor de învățământ de acolo pentru Programul ,,Investim în profesori”, a declarat Dan Perciun.

Pentru a participa la concurs instituțiile au trebuit să întrunească mai multe criterii precum o pondere a cadrelor didactice beneficiare de minim 20 de persoane per instituție, numărul de elevi în instituție, dar și corectitudinea informațiilor oferite de către instituții în formularul de aplicare. Selectarea instituțiilor beneficiare s-a desfășurat inclusiv pe principiul asigurării reprezentativității școlilor din fiecare raion al țării.

Tematicile formărilor vor include subiecte de interes pentru cadrele didactice, inclusiv: inteligența emoțională, relația profesorului cu elevii și cu părinții, relevanța învățări, educația incluzivă, educația pentru democrație și integrare europeană, formarea competențelor de prevenire și intervenție în cazurile de bullying, integritatea și etica personalului didactic.

Numărul total de ore alocate pentru formare este de 300, echivalent cu 10 credite profesionale la modulul Psihopedagogie. Acestea vor fi distribuite astfel: 75 de ore contact direct, 100 de ore studiu individual, 35 de ore activitate de follow-up și 90 de ore consiliere/mentorat pe toată perioada anului 2024.

Cursurile de formare se vor desfășura atât în instituțiile de învățământ general selectate, cu un număr de ore nu mai puțin de jumătate din total, cât și online.La final, participanții vor fi evaluați și vor obține un certificat de perfecționare.

Pentru desfășurarea celei de-a II-a ediții a Programului Național „Investim în profesori” Ministerul Educației și Cercetării a alocat circa 8 milioane de lei.

Amintim că, alte 6 milioane de lei au fost alocați anul trecut pentru desfășurarea ediției I a Programului „Investim în profesori” în cadrul căreia au fost instruiți cca 3000 cadre didactice și 91 instituții de învățământ din țară.

Lista instituțiilor selectate pentru a participa în cadrul Programului Național ,,Investim în profesori” poate fi consultată aici.

Share