Bugetul asigurărilor sociale pentru 2023 – aprobat de Guvern

Bugetul asigurărilor sociale pentru 2023 – aprobat de Guvern

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023, care stabilește veniturile și cheltuielile incluse în bugetul asigurărilor sociale pentru anul următor.

Conform acestuia, bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023 estimează venituri totale de circa 38,7 miliarde de  lei, cu o creștere de aproximativ 7,5 miliarde de lei sau cu 24,1% față de veniturile aprobate pe anul 2022.

Referitor la cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor, acestea au fost estimate la 38,7 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 7,5 miliarde de lei sau cu 24,1 la sută față de cheltuielile aprobate pentru anul 2022.

Prognoza veniturilor și a cheltuielilor bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 a fost efectuată în baza analizei dinamicii contingentului beneficiarilor de prestaţii, tendinţelor şi performanţelor înregistrate în anii precedenţi şi în baza prognozei indicilor macroeconomici, elaboraţi de către Ministerul Economiei.

Share