Băuturi alcoolice contrafăcute, depistate în mai multe magazine din capitală

Băuturi alcoolice contrafăcute, depistate în mai multe magazine din capitală

Ofiţerii de investigarea fraudelor economice ai sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au depistat băuturi contrafăcute la patru puncte comerciale situate pe strada Ginta Latină. La cererile legale ale poliţiştilor de a prezenta actele de provenienţă a cantităţilor de alcool, administratorii se încurcau în declaraţii.

În acest context s-a dispus ridicarea tuturor recipientelor din plastic cu băuturi să fie ridicate şi depozitate până la adoptarea deciziei instanţei de judecată. Astfel, au fost sigilate transportate 100 litri de alcool etilic, 450 litri de alcool îmbuteliat şi pregătit pentru vânzare. Totodată sau găsit înscrisuri de ciornă, privind evidenţa produselor fără acte de provenienţă, a căror valoare totală se stabileşe în prezent.

Conform legislaţiei în vigoare, factorii de decizie ai întreprinderilor riscă amenzi în mărime de până la 15 000 lei, iar produsele din alcoo l să fie  confiscate de către instanţa de judecată. La fel, va fi sesizată administraţia publică locală pentru emiterea deciziilor de retragere a autorizaţiilor de funcţionare şi suspendare a activităţii firmelor.

 

Mihaela Rotari

Share