Bătrân salvat dintr-un incendiu izbucnit în casă (video)

Bătrân salvat dintr-un incendiu izbucnit în casă (video)

În după amiaza zilei de ieri pompierii au fost solicitaţi pentru a interveni la lichidarea unui incendiu izbucnit într-o casă de locuit din localitatea Pelinei, raionul Cahul. La faţa locului au fost îndreptate 2 autospeciale de intervenţie. Ajunşi pompierii au stabilit că o suprafaţă de 20 metri pătraţi din casa de locuit este cuprinsă de flăcări.

Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale au reuşit să lichideze incendiul în aproximativ două ore. În urma arderii au fost distruse bunurile materiale din interiorul unei odăi. Salvatorii au reuşit să preîntâmpine o explozie, evacuând din focar o butelie de gaz de tip propan – butan. Un echipaj SMURD a acordat asistenţă calificată proprietarului casei în vârstă de 55 de ani. Datorită intervenţiei prompte a pompierilor, focul nu a obţinut răspândire.

Toate circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează să fie stabilite. Serviciul protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează populaţia să respecte regulile antiincendiare, iar în caz de incendiu să apeleze telefonul 901.

De la începutul anului în Republica Moldova au avut loc 230 de incendii în care şi-au pierdut viaţa 34 de persoane.

 

Doina Secrieru

Share