Student basarabean la Timișoara: „Observăm o creștere considerabilă a numărului simpatizanților ideii reunificării celor două state românești”

Student basarabean la Timișoara: „Observăm o creștere considerabilă a numărului simpatizanților ideii reunificării celor două state românești”

Activistul Garri Cîrcîș, din Republica Moldova, în prezent – student consilier la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest din Timișoara, susține că relațiile bilaterale pot fi demonstrate – „în urma ajutorului financiar oferit de către Guvernul României”, informează Oficial.

„Dacă e să vorbim despre relațiile bilaterale dintre forțele statale de la Chișinău și București, astăzi cetățenii Republicii Moldova beneficiază în mare parte în urma ajutorului financiar oferit de către Guvernul României. Rezultatele acestei investiții o vedem cu ochiul liber, astfel sute de grădinițe au fost renovate capital din banii veniți de peste Prut, iar lista continuă”, a precizat Garri.

În același timp, el a vorbit despre rezultatul investițiilor Guvernului României în Republica Moldova. „Dacă e să gândim pragmatic, o asemenea investiție din partea României, reunește și mai mult ambele maluri ale Prutului, astfel nu pot să nu apreciez efortul depus de ambele părți pentru realizarea acelor proiecte”, a declarat el.

Garri Cîrcîș a vorbit și despre mobilizarea activiștilor unioniști de la Chișinău, precum și despre rolul lor. „Nu pot să nu apreciez sacrificiul și efortul depus de către activiștii mișcării unioniste de la Chișinău. Grație lor, observăm o creștere considerabilă a numărului simpatizanților ideii reunificării celor două state românești”, a conchis el pentru Oficial.md.

Notă: Oficial.md cu ocazia sfârșitului de an 2017, dar și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire – în 2018, a demarat un proiect cu privire la relația Republicii Moldova – România în atingerea idealului Unirii.

Mihaela Conovali 

Share