Barierele și limitatoarele de acces instalate ilegal în Capitală, urmează a fi evacuate

Barierele și limitatoarele de acces instalate ilegal în Capitală, urmează a fi evacuate

Primăria municipiului Chișinău informează că barierele și limitatoarele de acces, montate ilegal pe străzile și/sau terenurile, proprietate publică, urmează a fi evacuate până la data de 30 septembrie 2020,  în cazul când proprietarii acestora nu vor răspunde solicitărilor autorităților publice locale de demontare benevolă, informează OFICIAL.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul municipal Chișinău, în condițiile când în ultima perioadă se observă tot mai multe bariere și limitatoare de acces montate ilegal pe drumurile publice, care îngrădesc libera circulație și pun în pericol siguranța traficului rutier. Proiectul are drept scop asigurarea accesului serviciilor speciale și de intervenție către instituțiile publice, blocurile de locuințe sau către sectorul particular.

Potrivit documentului, până la 01.09.2020, preturile de sector vor identifica toate barierele și limitatoarele de acces montate ilegal pe străzi și/sau pe terenuri, proprietate a municipiului Chișinău și vor informa în termen de 5 zile despre necesitatea demontării instalațiilor nominalizate.

După expirarea termenului de executare a deciziei CMC (30.09.2020), pretorii de sector vor prezenta plenului Consiliului un raport despre măsurile întreprinse privind evacuarea barierelor și limitatoarelor de acces identificate, numărul obiectivelor demontate benevol și forțat, cheltuielile suportate de autoritățile locale etc.

Doina Secrieru

Share